بررسی اثربخشی فضاهای باز مجتمع های مسکونی بر افزایش تعاملات اجتماعی و حس تعلق به مکان ساکنین بررسی
مرجع ترجمه و نشر علوم مهندسی صنایع شامل مقالات ترجمه شده و فارسی، کتاب‌ها، نرم‌افزارها، پاورپوینت، پرسشنامه‌های استاندارد، معرفی کتاب‌های مدیریت و مهندسی صنایع، ...
بررسی اثربخشی فضاهای باز مجتمع های مسکونی بر افزایش تعاملات اجتماعی و حس تعلق به مکان ساکنین بررسی
ساعت | بازدید : 111 | نویسنده : فایل کده | ( نظرات )
بررسی اثربخشی فضاهای باز مجتمع های مسکونی بر افزایش تعاملات اجتماعی و حس تعلق به مکان ساکنین

بررسی اثربخشی فضاهای باز مجتمع های مسکونی بر افزایش تعاملات اجتماعی و حس تعلق به مکان ساکنین

نوع فایل:Word قابل ویرایش

تعداد صفحات:10

سال انتشار:1395

چکیده

انسان ها در آشفتگی شهرهای امروز، به دنبال عرصه هایی با هویتهای خاص هستند تا علاوه بر تأمین آسایش و تعامل با همنوعان، در بستر پویایی اجتماعی به کمال متعالی خود نائل شوند. تعامل اجتماعی به معنای ایجاد رابطه بین دو نفر یا بیشتر است که منجر به واکنشی میان آنها می شود و این نوع واکنش برای هر دو نفر شناخته شده است. بنابراین روابط بدون معنا در زمره این تعریف قرار نمی گیرد. تعاملات اجتماعی و برقراری ارتباط می تواند یک موضوع فیزیکی، یک نگاه، یک مکالمه و ارتباط بین افراد باشدکه خود مستلزم تعریف رویدادها و فعالیت های متناسب و در نتیجه نقش پذیری مردم در فضا و عضویت انها در گروه ها و شبکه های اجتماعی است. در واقع معماری و شهرسازی باید به جای افتراق و جداییدر پی افزایش تعاملات اجتماعی و همبستگی انسان ها باشد.اما آنچه امروزه در اغلب فضاهای شهری با آن روبرو هستیم کاهش روابط و مشارکت اجتماعی ساکنان در این فضاهاست . سوال نگارنده در این پژوهش آن است که چه مولفه های محیطی میتواند در ارتقاء تعاملات اجتماعی درمحلات مسکونی موثر باشند.در این پژهش نگارنده به دنبال آن است که با توجه به نمودار کانتر بتوان فضا را تبدیل به مکان کرد و رسیدن به تعاملات اجتماعی که هدف اصلی این تحقیق است از طریق مولفه های محیطی و کالبدی محقق شود. در وهله اول نیز در می یابیم که محله پس از خانه مکانی است که فرد، بیشترین تعاملات خویش را در آن دارد، فضاهای عمومی عنصر مهمی در شکل گیری تعاملات اجتماعی در میان ساکنان آن است . ازآنجاکه درگذشته محلات نقش گسترده و عمده ای در شکل دهی تعاملات اجتماعی ایفا می کردند، لذا با خلق مجموعه ای متمرکز از عملکردهای خدمات شهری همساز ویا مکمل یکدیگر میتوان به وسیله جذابیت های عرصه جمعی آن، مردم را به سمت فضا سوق داد در اینصورت با مشارکت شهروندان در امور مربوط به خودشان، درنهایت تصمیم گیری های محله به خود آن ها واگذارشده تا همراه با تقویت کنش و تعاملات اجتماعی، احساس تعلق بیشتری به محله خود پیداکنند و مفهوم مکان تجلی کالبدی پیدا کند .صاحب نظران درزمینه تعاملات اجتماعی، به نقش فضاهای عمومی در ایجاد تعاملات اجتماعی تأکیدمیکنند و بر این باورند که بیش از هر عامل دیگری، حضور سایر افراد در فضاست که مردم را به خودجذب میکند. به عبارتی عامل مشارکت و همراهی، یکی دیگر از عوامل ارتقاء تعاملات اجتماعی شناخته شده است.

واژگان کلیدی

تعاملات اجتماعی، مولفه های محیطی، مکان، فضاهای عمومی ، محله مسکونی



جهت کپی مطلب از ctrl+A استفاده نمایید نماید





|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








تبلیغات
4kia.ir
منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
آرشیو مطالب
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وب سایت در خبرنامه وب سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان فایل کده و آدرس filecompartment.loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1344
:: کل نظرات : 1

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 5

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 67
:: باردید دیروز : 3
:: بازدید هفته : 70
:: بازدید ماه : 1169
:: بازدید سال : 52534
:: بازدید کلی : 163565